|
Сьогодні невидимі істоти, закидали камінням житла і людей, влаштувалися в грузинському селі Чаладіді поблизу міста Поті. Як повідомляло у вересні 2009 року грузинське агентство Interpressnews з посиланням на місцеве населення, жителів тут турбують дивні голоси і руйнування, завдані камінням. Розбиті стекла й відірвані двері викликають в селі паніку.
«Ми йшли за водою і говорили про ці дивні явища. Я нічому не вірила, поки не переконалася сама. Заради цікавості я кинула камінь у той бік, звідки це щось з'являється, але не минуло й кілька секунд, як камінь повернувся назад. Воно його кинуло, але воно завжди робить це так, щоб не потрапити в кого-небудь », - каже одна з мешканок Чаладіді Ізо Лабадзе.
«Це повторюється вже тиждень. Хто-то или что-то кидає в будинок камені, в будинку розбиті стекла, - додає Нора Сахокія. - Я не знаю, що думати і з чим це пов'язано, але я точно знаю, що це щось - не від світу цього. Деякі бачили його тінь, вночі воно світиться як ліхтар. Кілька разів вона одночасно зірвало передню та задню двері в моєму домі ».
Поліція взяла село під посилений контроль. Кожну ніч на місці, де відбуваються дивні явища, чергують патрулі і криміналісти. Вони на власні очі переконалися, що хтось дійсно кидає каміння. Але хто і звідки саме - з'ясувати не вдалося.
Утруднюється пояснити ситуацію і представник правління села Джото Гігашвілі. «Я став очевидцем не самого факту, а його результату. У ситуацію під спричиняючи поліція, але до цих пір ніхто не затриманий і не помічений », - заявив він.
Сільські жителі просять про допомогу, але не знають, до кого звернутися за нею, відзначає агентство.
Дійсно, допомогти в таких випадках практично неможливо. Магічні ритуали, спрямовані на вигнання нечистої сили, як правило, не допомагають, черговим підтвердженням чому є історія сім'ї Дону Сіда де Ульхоа, яку довгий час переслідував град каміння в їх будинку в самому центрі міста Сан-Паулу, Бразилія.
Пертурбації, повідомляє британська дослідниця Розмарі Еллен Гуілі, раптово почалися в недільний полудень, перед спокійним сімейним обідом. Дон Сід читав газету, його дружина, Дону Регіна, працювала на кухні, троє дітей грались у передпокої.
Несподівано прозвучали два гучних удару. Вийшовши дізнатися, в чому справа, Дон Сід почув від дітей, що хтось кинув у них два камені. Винного не бачили. Кілька хвилин потому справжній потік каменів обрушився на всю гасіенду. Камені падали просто-таки нізвідки в усіх кімнатах за винятком тієї, де сховалися діти. Незважаючи на град каміння, ніхто не був поранений. Камені рикошетом відскакували від стін, шалено крутились по підлозі і підстрибували вгору, ніби підкидає.
Дон Сід спробував встановити, звідки падають камені, простежуючи їх траєкторії. Але його спроба виявилася марною. Тоді він покликав сусідів, які теж були вражені побаченим.
Протягом наступних 48 годин потоки каменів поновлювалися і припинялися. Нарешті, відчайдушний господар будинку покликав священика, батька Хенріка де Мораїс Матос.
Той прочитав молитву, щоб вигнати нечисту силу, та події на якийсь час припинилися, але потім відновилися з новою силою. Ще дві спроби вигнати нечисту силу також завершилися невдачею. А через 40 днів і ночей таємничі камнеметателі, мабуть, Натішившись досхочу, вибралися з будинку самі.
|